Valoisuusanturin kalibrointi ev3-g

From wikiluntti

<languages />

<translate>

Johdanto

Valoisuusanturi kannattaa aina tullessa uuteen ympäristöön (eli jos vaikka huoneen valot laitetaan päälle) kalibroida. Kalibrointi tarkoittaa, että tummin (eli musta) alue on arvo nolla (0) ja kirkkain alue (eli valkoinen tai hopeateippi) on 100. Huomaa, että hopeateippi ja valkoinen heijastavat valoa eri tavalla.


Robotti

Robotilla ei ole juuri väliä, mutta valoisuusanturin sijainnilla on paljonkin merkitystä. Valoisuusanturi tulisi suojata ympäröivältä valolta esimerkiksi koteloimalla se. Renkaan kumi on aika hyvä, tai robotin ulkorakenne jos anturi on keskellä robottia. LISÄÄ KUVIA.

Anturit

Tarvitaan valoisuusanturi.

Teoriaa

Sanotaan anturille, että kalibroidaan se. Ylärivillä luetaan valkoinen arvo, ja annetaan robotin olla hetken paikalla ennen kalibrointiarvon lukemista. Käytetään hyväksi tiimalasia, kun odotetaan että painetaan nappia. Sitten odotetaan vielä hetki, jotta robotin pienetkin värinät vaimenevat. Alarivillä on sama mustalle. Lisäksi ohjelma kertoo, mitä se tekee ja hurraa, kun se on tehnyt tehtävänsä.

Video

Esimerkkikoodi

Värianturin kalibrointi on suoraviivaista, mutta koodi on melko pitkä.


Tehtäviä

  1. Muuta koodia siten, että se näyttää koko ajan valoisuusarvon ruudulla, jotta näet heti mikä on tummin/ vaalein kohta.


</translate>